GRIGORE GAFENCU RESEARCH CENTER OF HISTORY AND CULTURAL HERITAGE

Grigore Gafencu (30 January 1892, Bârlad - 30 January 1957, Paris)

CENTRUL DE CERCETARE A ISTORIEI SI PATRIMONIULUI CULTURAL „GRIGORE GAFENCU”

Main Menu
Welcome
Statut
Acreditare
Director
Director onorific
Laboratorul de Istoria Relatiilor Internationale
Laboratorul de Arheologie
Membri asociati
Membri temporari
Planuri de cercetare
Proiecte de cercetare
Publicatii
Premiul Grigore Gafencu
Documente in dezbatere
Formular de adeziune
Hotarari
Conferinte, workshopuri, seminarii

 

Centrul de Cercetare a Istoriei, Arheologiei si Patrimoniului "Grigore Gafencu" este o institutie de cercetare autonoma, fara personalitate juridica, care functioneaza in cadrul Facultatii de Stiinte Umaniste a Universitatii Valahia din Targoviste. Centrul "Grigore Gafencu" se bucura de recunoasterea Consiliului National pentru Cercetare in Invatamantul Superior (CNCSIS).
Centrul are in vedere, in mod prioritar, cercetarea istoriei relatiilor internationale, din perspectiva moderna si contemporana, dar si a diverselor teme de istoria moderna si contemporana, adiacente domeniului prioritar. Aceste domenii tin cont de specializarea membrilor centrului si raspund intentiilor acestora de cercetare.
Activitatea centrului este coordonata de director, caruia ii revine sarcina de a coordona si evalua calitatea actului de cercetare, de a gandi diverse proiecte si teme de cercetare, de a asigura un climat de dialog stiintific in cadrul centrului. Intrunirile membrilor coletivului de cercetare au loc periodic, nu mai rar de o data pe luna, si urmaresc gandirea de noi strategii de cercetare, evaluarea etapelor parcurse in cursul cercetarii, analiza diverselor formule care pot face cercetarea mai eficienta. La un interval de sase luni are loc o intrunire speciala dedicata analizei mai largi a stadiului proiectelor de cercetare in care este implicat centrul.
Centrul coordoneaza o revista internationala proprie, initiata in 2004, Valahian Journal of Historical Studies (revista recunoscuta de CNCSIS, tip B+), cu aparitie bianuala, ajunsa la cel de-al 14-lea numar, in al carei colectiv de redactie sunt actualmente cercetatori si profesori de la universitati din Bulgaria, Finlanda, Franta, Italia, Lituania, Romania, Spania si Turcia, alaturi de sase dintre membrii echipei noastre de cercetare. Unul dintre membrii centrului, Conf.univ.dr. Silviu Miloiu, este redactorul-sef ai acestei revistei.
Activitatea centrului s-a materializat, de asemenea, intr-o serie de contracte de cercetare internationale si nationale.
Centrul numara 17 membri si 7 membri asociati, cadre didactice titulare ale Universitatii Valahia din Targoviste si doctoranzi la zi, dar si cadre didactice si cercetatori la alte institutii prestigioase din tara si din strainatate. Toti membri care fac parte din echipa de cercetare a centrului au o pregatire profesionala foarte buna si o experienta complexa de cercetare axata pe domeniile incare centrul isi desfasoara activitatea.

News

 

 


.